Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

Prijatelji iz Australije sakupili značajnu sumu novca za liječenje Ajle Lupić

Da su Podrinjci uvijek velikih srca, ali i Bosanci i Hercegovci, da pomažu koliko ko može, da ne zaboravljaju svoje rodne krajeve i svoj narod, a posebno narod u teškim problemima, pokazatelj je još jedna vrsta pomoći koja je stigla ovih dana iz daleke Australije.

Naime, za liječenje Ajle Lupić, o kojoj smo više puta do sada pisali, a isto možete potražiti na našem portalu, Belma i Selma Musić sa prijateljima iz Melburna (Australija), te sa Islamskim centrom također iz Melburna, ovih dana su poslali novčanu pomoć u iznosu od 3.800 KM.

Sve ovo je u nadi da će Ajla što prije ozdraviti i započeti normalan život, jer borbu sa bolešću vodi čak od 2008. godine, a to je borba za vid, odnosno za oči.

Pored pomoći iz Melburna, odnosno iz Australije pomoć je pristigla i od porodice Huremović iz Salzburga u iznosu od 80 eura, te od Mevke i Junuza Gušića u iznosu od 50 eura.


Proteklih dana u pomoć su pritekli i Enes Ramić (Ramići – Kučić Kula) sa svojom djecom, koji su također izdvojili određenu sumu novca za liječenje.

Nekoliko podataka o trenutnoj situaciji Ajle Lupić

Ona je već 15-tak dana u Turskoj, tačnije od 10. juna, u bolnici Akbank Bahcelievler Medical Park ATM, gdje je započela novu borbu i uz Božiju pomoć pobjedu nad ovom opakom bolešću koja je napala na njezine oči.

Prema riječima njezinog oca Enesa Lupića, ona će dugo ostati u Turskoj, jer svako tri dana  trenutno je na terapijama (hemoterapije), pa nakon određene pauze ponovo započinje isti proces.

Ajla se sa vremena na vrijeme osjeća dobro, ali nakon  terapija osjeća se veoma iscrpljeno i loše.

Porodica Ajle Lupić upućuje najiskreniju zahvalnost svima, koji na bilo koji način pomažu ovu njihovu već 11 godina borbu, i mnogo im znači svaka vrsta pomoći, kako bi konačno ozdravila i počela da živi normalan život kao i svi njezini vršnjaci.

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment