Vijesti - Zvornik Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

Lupe – poziv na otvaranje SPOMEN PLOČE šehidima

U naselju Lupe, u okviru zvorničke mjesne zajednice Kučić Kula, 2. maja ove godine položen je kamen temeljac za spomen obilježje, odnosno spomen ploča za 14 šehida iz ovog mjesta.

Za one koji nisu imali prilike da to ranije gledaju, evo šta je zabilježeno 2. maja.

Nakon mjesec dana intezivnih radova, zalaganja i angažovanosti žitelja Lupa, došao je i taj dan, da Vas sve pozovemo na svečano otvaranje spomen ploče.

SVEČANO OTVARANJE SPOMEN PLOČE U LUPAMA ZAKAZANO JE ZA DRUGI DAN RAMAZANSKOG BAJRAMA – odnosno 5. juna 2019. godine. Početak je sa podne namazom, odnosno u 13:00h. Prvo će se proučiti Kelime-i tevhid a nakon toga usljedit će i zvanično otvaranje.

Iz Lupa stiže poziv kojeg prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo i pozivamo rodbinu, prijatelje, komšije i sve ostale poznanike, da na drugi dan Ramazanskog bajrama, odnosno 5. juna, na Dan šehida prisustvuju otkrivanju spomen obilježja šehidima Lupa. Početak je u 13 sati biće kljanjan podne namaz, nakon toga biće proučen tevhid šehidima, i u 14 sati zvanično otkrivanje spomen ploče. Dobro nam došli, budite naši gosti na taj dan i podjelite tugu i bol za našim najmilijim zajedno sa nama – stoji u pozivu iz Lupa.

Pogledajte kako izgleda ovo spomen obilježje:


/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment