Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

Uručena pomoć za Ajlu Lupić – bolesnu djevojčicu koja svakim danom sve više gubi očni vid

Sa operacije na operaciju, ukratko bi se mogao opisati Ajle Lupić život. Ona je djevojčica koja još od prve operacije koja je rađena u decembru 2007. u Tuzli,  izgubila vid na lijevo oko, a godinu poslije urađena je još jedna operacija u Ljubljani.

U junu 2008. krenula je sa hemoterapijama, koje su trajale do februara 2010, a od 2012. godine je u Istanbulu imala još jednu operaciju lijeve orbite.

Ajla je krajem decembra 2016. ponovo morala na hemoterapiju, koju završava godinu poslije, a novi kontrolni  nalaz pokazuje da tumor nije nestao.

U januaru 2018. organizovan je novi put u Tursku, a dijagnostika je urađena na klinici Medical park i situacija nije nimalo laka.

Ajla sada gubi vid na desnom oku i u narednom periodu kada se skupi novac je čeka novo putovanje za Tursku, koje itekako košta, a roditelji male Ajle već su na izmaku i finansijski i na sve druge načine, jer kako djevojčici objasniti da možda više nikada neće vidjeti, kako se pomiriti sa činjenicom da je svakim danom sve teže, a život ti visi o koncu. Kako?

Da ne bi izgubila skroz izgbila očni vid, prijatelji našeg poznanika u Švicarskoj, našeg Adela Musića,  odmah su počeli sa prikupljanjem novčanih sredstava za pomoć ovoj hrabroj djevojčici.

Novčana pomoć je jučer uručena Ajlinom ocu, koji je na sve moguće načine zahvaljivao, jer toliko operacija, pregleda, obilazaka bolnica koštaju ove roditelje da ni sami ne znaju kako sastavljaju kraj sa krajem.Ukoliko i Vi želite pomoći maloj Ajli, da konačno ozdravi i počne živjeti dostojanstvenim životom djeteta, to možete učiniti preko Humanitarne organizacije Help Others na sljedeće načine:

Oficijalna Facebook stranice ove organizacije – klikom na link https://www.facebook.com/groups/602642269933158/ 

Također, možete posjetiti i njihovu oficijalnu web stranicu – klikom na link : http://help-others.info/category/obavjestenja/

H.O. “Help others” Salzburg
Račun:
ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389 
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.
Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

Obavezno sa naznakom “Ajla”

Uplate iz Bosne na ime Nedžmina Lupić – majka – broj telefona: 06/049-005.

Povezani članci

Leave a Comment