Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

Uključi se. Pomozi. Ne dozvolimo da Ajla iz Lupa ostane bez vida

Mala Ajla iz Lupa kod Zvornika ima dijagnozu Glioma n. Optici.

Nakon prve operacije koja je rađena u decembru 2007. u Tuzli, Ajla je izgubila vid na lijevo oko, a godinu poslije urađena je još jedna operacija u Ljubljani.

U junu 2008. krenula je sa hemoterapijama, koje su trajale do februara 2010, a od 2012. godine je u Istanbulu imala još jednu operaciju lijeve orbite.

Sa operacije na operaciju, ukratko bi se mogao opisati Ajlin život, a onda 13. jula 2016. kontrolni nalaz MRI orbite, pokazuje progresiju na desnom oku na koje vidi.

Ajla je krajem decembra 2016. ponovo morala na hemoterapiju, koju završava godinu poslije, a novi kontrolni  nalaz pokazuje da tumor nije nestao.

U januaru 2018. organizovan je novi put u Tursku, a dijagnostika je urađena na klinici Medical park i situacija nije nimalo laka.

Ajla sada gubi vid na desnom oku i u narednom periodu kada se skupi novac je čeka novo putovanje za Tursku, koje itekako košta, a roditelji male Ajle već su na izmaku i finansijski i na sve druge načine, jer kako djevojčici objasniti da možda više nikada neće vidjeti, kako se pomiriti sa činjenicom da je svakim danom sve teže, a život ti visi o koncu. Kako?

Uprkos tome, Ajla Lupić je hrabra i vesela djevojčica, za koju ima nade, a sve što treba je da još jednom pokažemo svoju humanost i pomognemo da se spasi još jedan život.

Ne dopustimo da se Ajlino svjetlo ugasi, neka ono traje još dugo, dugo godina, jer na svijetu postoji još mnogo lijepih stvari koje Ajla tek treba vidjeti.

Ukoliko želite donirati za Ajlino liječenje to možete učiniti putem humanitarne organizacije uplatom na žiro račun ili Paypal.

Uplate iz BiH možete izvršiti na sljedeći način:

Kontak osoba – Nedžmina Lupić – majka – broj telefona: 06/049-005.

Ukoliko želite pomoći Ajli preko Humanitarne organizacije “Help Others” – to možete učiniti na sljedeće načine:

Oficijalna Facebook stranice ove organizacije – klikom na link https://www.facebook.com/groups/602642269933158/ 

Također, možete posjetiti i njihovu oficijalnu web stranicu – klikom na link : http://help-others.info/category/obavjestenja/

H.O. “Help others” Salzburg
Račun:
ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389 
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.
Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

Obavezno sa naznakom “Ajla”

 

/kucic-kula.com
Povezani članci

Leave a Comment