Kučić Kula – okupljanje i druženje “Rođenih”

Lokacija okupljanja svima u ovom kraju je veoma poznata, iznad sela u jednom nevjerovatnom netaknutom dijelu prirode, poznatijem kao Kovačevac.

Jedini način da dođete na ovu lokaciju je pješke ili putem traktora, motokultivatora, odnosno freza kako ih nazivaju u ovom kraju.

Na istom ovom mjestu su “Rođeni” okupljali se prije rata, družili, roštiljali i igrali fudbala, te se tako pripremali za prvomajske praznike i fudbalske turnire.

Cilj okupljanja i druženja je da se svi vidimo, ispričamo, zapjevamo, pojedemo i popijemo. Međutim veći cilj je da se naša djeca, naši potomci, koji su razasuti po cijelom svijetu, sa svojim roditeljima ovdje okupe, međusobno upoznaju i tako ne zaborave svoje korijene. Oni su naš listovi cvijeća po svijetu, ali su im korijeni sa Drine, iz Podrinja, sa Kučić Kule. Oni su naš glavni prioritet i oni su “glavni” na ovom okupljanju.

Tradicionalno ovogodišnje okupljanje započelo je učenjem fatihe šehidima, i dodijelom specijalno izrađenih dresova za “Rođene”, koji su na bilo koji način, finansijski, učešćem u seoskim akcijama i slično, doprinjeli boljem životu u ovoj mjesnoj zajednici.

PREKO STOTINU FOTOGRAFIJA NALAZI SE NA OVOM LINKU –SAMO KLIKNI OVDJE.

/kucic-kula.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *