Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Pozivnica: “Dani otpora Zvornik – Kula Grad” u organizaciji UDB ARBiH grada Zvornik

Tradicionalna manifestacija “Dani otpora Zvornika – Kula Grad,  kao i proteklih godina, održat će se i ove i to kroz niz događaja. 

Klikni na reklamu iznad – pomozi rad ovog portala

Organizator ovogodišnjih “Dana otpora Zvornika – Kula Grada” je Udruženje demobilisanih boraca ARBiH-e, opštinska, odnosno gradska organizacija Zvornik. 

Manifestacija se organizuje sa ciljem podsjećanja na spontani, a kasnije organizirani oružani otpor zvorničkih boraca, koji su stali u odbranu svoje domovine, te se oduprijeli jednoj od najjačih sila tog vremena. 

U znak sjećanja na te teške dana, u znak sjećanja na sve šehide i poginule sa prostora grada Zvornika, organizator poziva sve građane i sve one koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom da dođu na Kula Grad i na taj način da svi zajedno odamo počast našoj braći, očevima, sestrama, majkama…, koji su dali svoje živote u odbrani domovine. 

Sa slike možete pročitati plan i program ovogodišnjeg obilježavanja: 

Da navedemo da će biti bogat kulturno – edukativni program, gdje će prisustovati, pored predstavnika političkog, vjerskog i javnog života, i naša draga dječica iz Dnevnog centra EMMAUS – Zvornik, koji će svojim recitalima i igrokazima još više doprinjeti značaju obilježavanja ovog datuma. 

Dobro došli na Kula Grad. 

/kucic-kula.com
 

Povezani članci

Leave a Comment