Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Najaktivniji ministar dr. Edin Ramić uputio čestitku u povodu Dana nezavisnosti

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, čestitku je uputio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

“Upućujem iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu. Posebno želim čestitati Dan nezavisnosti svim povratnicima širom Bosne i Hercegovine, kao istinskim čuvarima ove zemlje i borcima za njenu multietničku suštinu i ravnopravnost.


Ovaj značajan datum, podsjeća nas na historijski odabir slobode i nezavisnosti kao našeg istinskog i neprestanog opredjeljenja za očuvanje opstojnosti države Bosne i Hercegovine. Budimo ponosni na našu domovinu. Volimo i čuvajmo svoju zemlju, radimo u svrhu njenog očuvanja i dobrobiti svih njenih naroda i građana“, stoji u čestitci ministra Ramića.

Pored ministra Ramića, koji ujedno obavlju i funkciju predsjednika Povjereništva GO SDA Zvornik, čestitku u povodu Dana nezavisnosti uputili su i bošnjački odbornici u Skupštini Grada Zvornik, prof. Elmedin Bošnjak i predsjednik Skupštine g-din Mersad Mehmedović.
Neka nam historija bude učiteljica, i da iz nje naučimo da država koja nema svoju samostalnost, nije ništa drugo do robovanje nekim drugim sistemima i volji vlasnika. Ne zaboravimo sve one koji su dali svoje živote, dijelove tijela za odbranu ove nam bezrezrevne države, i da uvijek zajedničkim snagama opravdamo njihovu prolivenu krv, tako što ćemo se na sve načine boriti za bolje sviju nas na ovim prostorima.Povezani članci

Leave a Comment