Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Danas na Tušnju besplatan ulaz za sve gledaoce: Tuzla City – FK Sarajevo

Drugu polusezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine otvoriti će ekipe Tuzla Citya i Sarajeva. Utakmica 20. kola je zakazana za 14:30 sati na stadionu Tušanj.

Uprava Tuzla Citya je odlučila počastati svoje navijače, simpatizere, ali i sve fudbalske sladokusce besplatnim ulazom. Prilika je ovo da sutra na Tušnju prisustvujemo jednoj pravoj fudbalskoj ljepotici između “tuzlanskih građana”, te trenutno lidera Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipe FK Sarajevo.

Pravdu na ovoj utakmici će dijeliti glavni sudija Dragan Petrović (Banja Luka), sa svojim pomoćnicima Sretenom Udovičićem (Prijedor) i Stefanom Tešanovićem (Istočno Sarajevo). Osim između dva kluba, velika borba će se voditi između dva fudbalska znalca, Slobodana Starčevića i Husrefa Musemića.

Starčević je uoči utakmice održao press konferenciju za novinare na kojoj je izjavio sljedeće:

“Iako je pauza trajala od 02. decembra mi imamo skoro 70 treninga i šest prijateljskih utakmica. Ekipu smo poprilično promijenili, imamo osam novih igrača od kojih će sedam biti u rosteru protiv Sarajeva. Drago mi je da prvenstvo otvaramo protiv Sarajeva, jer je to ekipa koja ima kontinuitet i velike ambicije. To će sigurno biti jedna poslastica na Tušnju. Generalna proba protiv Slobode je pokazala koje nedostatke imamo. Protiv Sarajeva ćemo izaći agresivno i kroz takav pristup pokušati doći do boda ili bodova koji bi nam mnogo značili, te tako doći do sredine tabele što nam je cilj ove sezone. Uskraćeni smo za usluge Efendića, Kostića i Nukića, ali i novi igrači koji su došli pokazali su da će biti pojačanja”.

 

/izvor: Dnevni.host
Povezani članci

Leave a Comment