Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Apel: Uključi se, pomozi. Nana Mina preklinje za pomoć

Nemam šta naložiti a i krov mi prokisnjuje sve u sobu ulazi, prve su kroz suze riječi nane Mine, koja ove zime prolazi kroz veoma teške ovodunjalučke dane.

OGLAS – Vaš jedan klik na oglas – nama puno pomaže – kucic-kula.com

Tužna priča dolazi iz Vukovija kod Kalesije. Nana Mina Hodžić živi u veoma lošim uslovima, u njenoj skromnoj kućici dimenzija 5×6 metara, vodi veliku muku sa kišom i snijegom. Krovna konstrukcija je u veoma lošem stanju.

Istrošena i truhla građa joj stvara najveće probleme, posebno u ovom zimskom periodu kada malo ugrije, otopljeni snijeg se slijeva niz zidove prostorije u kojoj Mina boravi.

Kada smo došli kod Mine nje nije bilo kod kuće, od njenih komšija smo saznali da Mina ide u šumu da bi donijela drva da ima šta naložiti. Posle nekog vremena Mina se pojavila i nosila dvije tanke grane, kaže ne može više ni ponijeti, jer bole je leđa sa kojima ima problema već deset godina. Dok je mogla raditi nije ni tražila pomoć, već se sama borila i preživljavala.

Pogledajte video u nastavku da upoznate našu nanu Minu i da pogledate uslove u kojima Nana MINA ŽIVI.

VIDEO:

Molimo sve humane ljude ukoliko mogu pomoći da se što prije uključe, jer svaki dan za ovu nanu je bolan i nevjerovatno težak. Napominjemo, radi se o kući dimenzija 5×6 metara, dakle nekih 30-tak kvadrata.

Ukoliko želite da pomognete, to možete odmah preko humanitarne organizacije “Help Others” iz Salzburga. Detalji su odmah ispod.

Njihova FB stranica – klikni samo na link : FB stranica HELP OTHERS

Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna pod odznakom “nana Mina”
H.O. “Help others” Salzburg
Račun:
ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389 
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.
Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

 

/kucic-kula.com

Izdvojeno

Ostavi komentar

Logged in as Admin 1. Log out?

 

Povezani članci

Leave a Comment