Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Zvorničanin Samir Muratović postao sportski savjetnik u FK Tuzla City

Nekadašnji nogometni “A” reprezentativac naše zemlje Samir Muratović dobio je posao sportskog savjetnika u Tuzla Cityju, saopćio je danas klub iz Simin Hana.
Otkako je završio karijeru Muratović se često može vidjeti na utakmicama širom Evrope, konstantno prati igrače za Šturm za koji radi kao skaut, a funkciju će od ljeta će imati i u bh. premijerligašu Tuzla Cityju.
U Tuzla Cityju su prethodnih sedmica pregovarali sa Muratovićem o preuzimanju funkcije sportskog direktora, ali kako je ovaj nije bio u mogućnosti prihvatiti zbog ugovora sa Šturmom, na kraju je ipak dogovoreno da bude – sportski savjetnik.
Potvrdio nam je to i sam Muratović. “Azmira poznajem dugo, dobri smo prijatelji, tako da je bilo razgovora oko toga da postanem sportski direktor. Međutim, zaposlen sam u Šturmu, imam ugovor i to nije izdovljivo, ali dogovorili smo se da budem savjetnik.
Pomagat ću mu, preporučit ću kojeg igrača, kad mogu dolazit ću i na utakmice… Više će to biti onako prijateljski”, kazao je Samir Muratović za SportSport.ba. Nema sumnje da će Muratovićevo znanje i iskustvo biti od velike koristi za Tuzla City. Kroz karijeru ovaj Zvorničanin se okušao u više zemalja, od BiH, Turske, Njemačke, Rusije do Austrije, u kojoj je ostavio i najveći trag, a dugo vremena bio je i član reprezentacije BiH.
/tuzlanaski.baPovezani članci

Leave a Comment