Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

Naš Kuljanin Ermin Musić za Oslobođenje: o dosadašnjim uspjesima, o radu i planovima za budućnost

Talentovani fudbaler Tuzla Cityja Ermin Musić može postati odličan defanzivac u Premijer ligi BiH, a sutra možda i šire.

OGLAS 

U razgovoru za Oslobođenje govori o svom dolasku u redove novog premijerligaša iz Drine, poznatog rasadnika talenata, te protekloj polusezoni, radu sa Starčevićem, neugodnoj povredi i onom što očekuje njega i njegov tim u 2019.

Uči od trenera

– Iz Drine sam prešao u Tuzla City, a prije dvije i po godine sam bio u klubu tada zvanom Sloga u Siminom Hanu, u koji sam došao na pozajmicu iz Slobode. Bio sam polusezonu u Slogi i otišao sam u Drinu, da bi me direktor današnjeg Tuzla Cityja zvao da se vratim. Počeo sam da treniram fudbal kada sam imao samo sedam godina, u Drini. Drug iz škole je počeo trenirati, kada sam saznao da i ja mogu, od tada nisam više prestajao s radom. Prošao sam sve kategorije Drine da bi jednog dana stigao i poziv za U17 reprezentaciju BiH. Poslije toga je sve krenulo mnogo bolje, priključio sam se prvom timu Drine sa 16 godina. Imam i nastupe za reprezentaciju u nekim prijateljskim utakmicama, što je za mene tada bio veliki uspjeh. Malo igrača to doživi, priča nam na početku Musić.

Rad s trenerom Slobodanom Starčevićem je, kaže, jednostavan.

– To je, prije svega, dobar čovjek, profesionalac je veliki. Trudim se da što više učim od njega, priča Musić.

Kada je tek došao u Tuzla City, zadobio je povredu ligamenata skočnog zgloba na Kupresu.

​- Propustio sam cijele pripreme i šest prvih utakmica, ali sada je sve dobro, hvala Bogu. U proljeće ću ući mnogo jači, optimista je mladi igrač Cityja.

U opstanak Tuzla Cityja ne sumnja.

– Teško je uvijek govoriti o budućnosti kluba, ali što se tiče Tuzle i opstanka u ligi – u to nema sumnje nikakve, imamo odličan stručni štab i igrače, trebalo je samo vremena da to sve dođe na svoje mjesto, to pokazuju i zadnji rezultati. Što se tabele tiče, ako ćemo gledati kako je ko igrao, neki klubovi su trebali biti daleko ispod mjesta na kojima su, dok su neki trebali biti bolje plasirani. Sarajevo je zasluženo prvo, to je najbolja ekipa u ligi.

– Ako bih birao igrače koji su me privukli svojim igrama, za mene su to moj kolega Miloš Stojčev i Hrvoje Barišić, jer imaju igrački stav, ne boje se uzeti loptu. Miloš zna sve, dok Barišić, iako je odbrambeni igrač, ima dobru tehniku.

Možemo iznenaditi

Veliki navijač fudbalske selekcije BiH.

– Što se mene tiče, smatram da imamo dosad najbolji tim od kad ja pratim zmajeve. Ima mladih igrača više nego ikad, što će itekako biti dobro za BiH. Tu je i nekoliko mojih bivših saigrača, što me još više privlači da pratim utakmice, smatra Musić.

– U grupi kvalifikacija za EP s nama su Italija, Grčka, Finska…, ali na čelu sa kapitenom Džekom i Pjanićem ne postoji reprezentacija koju ne možemo iznenaditi, rekao nam je Musić.
Povezani članci

Leave a Comment