Vijesti - Zvornik Vijesti Podrinje 

Divič: Utorak, 25. decembra promocija knjige “Budi bolji čovjek”

“Moja namjera i želja je uvijek bila, makar to nisam uspio adekvatno artikulirati, da onaj ko bude čitao i razmišljao o onome o čemu pišem pokuša biti bolji čovjek. Pokuša biti uspješniji, odlučniji, hrabriji, pravedniji, moralniji,..” – riječi su autora knjige Sabahuddina Sijamhodžića. 

OGLAS – KLIKNI POMOZI RAD PORTALA KUČIĆ KULA

Živimo kao na peronu, između dva voza ili autobusa; kao u pristaništu između dva broda; kao na aerodromu između dva avionska leta. Od danas do sutra. Na sve drugo mislimo samo ne na sebe. Potpuno smo zaboravili zašto smo ovdje!?  Već odavno niko više ni ne postavlja sebi to pitanje. A morao bi to učiniti svaki čovjek. Ne samo vjernici, nego i ateisti, kao ljudi, i upravo zato što su ljudi moraju sebi barem jednom u životu ozbiljno postaviti pitanje: “Zašto sam ovdje, šta mi je činiti u ovom svijetu?“ I jasno odgovoriti na njega, za cijeli život! Jer život o kojem se nismo pitali, i nije pravi život – nije naš život! Ako vjernik nema odgovor na ovo pitanje, kako će pred Gospodara svjetova!? Ako se ateista ne pita o razlozima svog života, dočekaće da se pita čiji je on to život uopšte proživio!? Bolje rečeno: čiji je to život uludo proćerdao? Za koga je radio i skupljao, čiji je on to argat bio i teškim kulukom zagrtao ono što mu više neće trebati i što sa sobom neće moći ponijeti. Pitaće se, sigurno – između ostalog napisao je u predgovoru ove knjige univerzitetski profesor Ferid Muhić. 

Ukoliko želite da prisutvujete promociji navedene knjige, ista će se održati u utorak, 25. decembra 2018. godine, u Diviču kod Zvornika. Promocija će biti organizovana nakon podne namaza u džamiji. Dobro došli.

Promotor je, izmđu ostalih, i Muderris Nezim ef. Halilović, slavni komadant 4.Muslimanske slavne brigade a današnji hatib džamije Kralja Fahda u Sarajevu.

Detaljnije sa plakata 

Ukoli ne stignete na Divič, promocija knjige održat će se istog dana i u Srebrenici, samo nakon jacije namaza. 

Dobro došli! 

/kucic-kula.com
Povezani članci

Leave a Comment