Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

(FOTO – VIDEO) “MLADI LJILJANI” iz Zaseoka osvojili Memorijalni malonogometni turnir “Semirove Kobre”

Jučerašnji dan, tačnije petak 17. august 2018. godine, za mnoge Podrinjce, posebno za pripadnike Izviđačko diverzantske grupe “Semirove Kobre”, ostat će zauvijek u sjećanju. Naime, od ranih jutarnjih sati, obilaskom mezarja poginulim saborcima, učenjem Kelime-i tevhida, te otvaranjem SPOMEN OBILJEŽJA poginulim i preživjelim članovima ove elitne jedinice, a naposlijetku Memorijalnim malonogometnim noćnim turnirom okončan je ovaj i tužan, ali u isto vrijeme i  veoma sretan dan za ovu jedinicu.

Oglas – klikni – pomozi rad portala Kučić Kula

Na 20-tom po redu Memorijalnom turniru učestvovalo je 25 ekipa sa prostora Grada Zvornika, općina Sapna i Kalesija. Turnir je po prvi put održan u predivnoj novootvorenoj sportskoj dvorani u Sapni.

Nakon više od 7 sati igranja malonogometnog fudvala, na kraju u finalu su se sastale ekipe “Mladi Ljiljani” iz Zaseoka i ekipa “Oluja” Međeđa”. Po završetku regularnih 20 minuta utakmice, rezulatat je glasio 2-2, a susret je okončan nakon izvođenja penala. Više sreće u istim imala je ekipa iz Zaseoka, slavivši rezultatom 7-6. 

Treće mjesto osvojila je ekipa “Rođeni” sa Kučić Kule, a po mnogima ovi momci su po prikazanom bili jedna od najboljih ekipa na ovogodišnjem turniru.

Rezultati:

Najbolji golman turnira je Meho Hamzić iz ekipe “Oluja” Međeđa.

Za najboljeg igrača proglašen Hasan Salihović iz ekipe “Mladi Ljiljani” – Zaseok.

Organizator ovogodišnjeg turnira svim učesnicima je obezbjedio zahvalnice, kao vid sjećanja i podsjećanja na ovogodišnji turnir.

Posebna zahvala pripada načelniku općine Sapna, g-dinu Zudinu Mahmutoviću koji je obezbjedio sportsku dvoranu za ovu manifestaciju.

Takođe, pripadnici “Semirovih Kobri” zahvaljuju svim učesnicima, a turnir je protekao u lijepom i predivnoj atmosferi, a dvorana je u pojedinim trenucima bila čak i premala da primi sve posjetioce turnira.

Drugo mjesto “Oluja” iz Međeđe
Prvo mjesto “MLADI LJILJANI” iz Zaseoka

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment