Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Divič: Deveto medjunarodno takmičenje na mirnim vodama (FOTO)

Proteklog vikenda, tačnije u nedjelju, na Diviču kod Zvornika, u organizaciji Kajak kanu rafting kluba “Drina – Zvornik – Divič” organizovano je Deveto međunarodno takmičenje na mirnim vodama.

Oglas – klikni pomozi rad

Od 2003. godine, do danas, ovo je četrnaesti put da se održavaju raznorazna takmičenja, odnosno 5 državnih i 8 međunarodnih. Sva takmičenja karakterisala su učešća velikog broja ekipa, prijateljska atmosfera, dobra organizacija i značajni sportski rezultati.

Na ovogodišnjem takmičenju učešće su uzele ekipe iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Srbiju su predstavljale ekipe “Nautički klub” iz Beograda, “Elit” iz Bačke Palanke i dugugodišnji već učesnik ekipa “Filip Višnjić” iz Višnjićeva.  Državu Hrvatsku predstavljala je ekipa “Marsonia” iz Slavonskog Broda.

Od bosanskohercegovački predstavnika učešće su uzele ekipe: Kajaka kanu klub (KKK) “Haris Suljić” iz Brčko Distrikta, KKK “Sava” iz Gradiške, KKK “Trebišnjica” iz Trebinja”, KKK “550” iz Žepča, KKK “Jajce” iz Jajca” KKK “Maglaj” iz Maglaja i domaćin KKR klub “Drina-Zvornik-Divič”.

Jedan od najzaslužnih ljudi koji sve ovo organizuje je popularni Mujo Golub, odnosno Mustafa Tuhčić, koji uz velike napore i pomoć prijatelja, već uspješno godinama sve ovo organizuje.

Veliku pomoć pružila je i Gradska uprava, kako i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa dr. Edinom Ramićem, koji je ujedno i otvorio ovo takmičenje.

Pored navedenih značajan je bio i broj sponzora, tako da je sve proteklo bez ikakvih problema i u prijatnoj i lijepoj atmosferi. 

Značajnu pomoć ovom takmičenju dali su i hidroelektrana Mali Zvornik, granična policija BiH i Srbije, CJB Zvornik, kao i MZ Divič.

Rezultati naših mladih takmičara pokazali su da uz iole ozbiljnija ulaganja i pomoć sviju nas, naša djeca mogu parirati takmičarima iz cijelog svijeta.

U nastavku pogledajte par fotografija sa navedenog takmičenja:

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment