Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

Bajramska čestitka portala “kucic-kula.com”

Iza nas je još jedan ramazan, odnosno mjesec blagostanja i oprosta. Mjesec u kojem smo nekako svi živjeli smirenije, opuštenije, a iskreno i mnogo strpljenije i  veselije. Mjesec okupljanja, druženja, zajedničkih iftara i ibadeta.

Oglas – klikni i pomozi naš rad

Ono što posebno nas sve raduje, a imali smo priliku protekli mjesec obići mnogo mjesta u Zvorniku, ali i šire, da je naš narod nekako se ponovo saživio, pružio ruku jedan drugom, odnosno moglo se primjetiti neko ponovno jedinstvo i sloga Bošnjaka ovih krajeva. Možda je to samo naš zaključak, ali neosporna je činjenica da smo ipak nekako jedinstveniji i složnij bili.

Drago nam je bilo vidjeti poprilično pune džamije u noćnim teravih – namazima, gdje je značajan broj sačinjivala omladina. Zajednički iftari su bila prelijepa prilika da se vidimo, ispitamo, družimo i dovama molimo dragog Boga da nam svima bude bolje i berićitnije.

U povodu muslimanskog velikog blagdana Ramazanskog bajrama, portal kucic-kula.com, svojim Kuljanima, Zvorničanima, Podrinjcima, Bosancima i Hercegovcima, odnosno svima onima koji pročitaju ovaj tekst, od srca upućujemo najiskrenije bajramske čestitke uz dovu Milostivom da primi naš post, oprosti grijehe, da nam da više snage i jedinstva, da svi budemo zdravi i sretni sa svojim porodicama, komšijama, prijateljima i da zajedno ponovo naredne godine u zdravlju dočekamo dragog i naljepšeg gosta, mjesec ramazan.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN – PORTAL KUCIC-KULA.COM

Povezani članci

Leave a Comment