Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Još samo nekoliko dana do velikog BAJRAMSKOG TURNIRA U MALOM FUDBALU – ZVORNIK 2018.

Već 12-tu godinu tradicionalno, svaki treći dan Ramazanskog bajrama u gradu Zvorniku, na obalama ljepotice Drine, u gradskoj dvorani, okupi se preko 2 hiljade bošnjačke omladine sa prostora cijelog grada, ali mnogo šire. Okupi se omladina iz Srebrenice, Vlasenice, Bratunca, Zvornika pa sve do Bijeljine i Tuzle.

Oglas – klikni na oglas i pomozi rad ovog portala

Naime, trećeg dana Ramazanskog bajrama u Rekreativno sportskom centru u Zvorniku, tačnije u gradskoj dvorani “Mejdan” Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Zvornik, organizuje tradicionalni malonogometni turnir, u cilju okupljanja, druženja i stvaranja prijateljstava između bošnjačke omladine sa prostora cijele sjeveroistočne Bosne.

Ove godine, turnir će se održati 17. juna 2018. godine, sa početkom u 8:00h.

Svečano otvaranje turnira, uz bogat kulturno – zabavni program kojeg će izvesti naša djeca i gosti iz Tuzle i Sarajeva, zakazano je za 11:00h.

Turnir će se svečano uz bogate dodjele novčanih i drugih nagrada zatvoriti u kasnim večernjim satima, odnosno zavisno od broja učesnika ekipa. Organizator, kao i svake godine, očekuje preko 40 ekipa.

Važna napomena je da će izvlačenje parova prvog kola biti drugi dan Ramazanskog bajrama (Dan šehida), nakon obilaska mezarja na Diviču, u ugostiteljskom objektu “Burun” na Diviču i to u 14:00h. Obaveza svake ekipe je da na izvlačenju bude minimalno jedan član ekipe (kapiten). U slučaju da ne bude nikoga, organizator će smatrati da ta ekipa, ne želi da učestvuje, bez obzira što su prijavili učešće. 

Sve detalje oko prijava, informacije, a posebno podaci ako želite biti sponzor i pomoći ovaj turnir, možete dobiti na brojeve telefona: 061/884-955 – Elmedin Bošnjak, ili 065/402-814 – Ilijaz Miralemović, ili kod predsjednika BZK “Preporod” Zvornik, Amera Redžića na broj telefona: 061/731-373.

Dobro došli u Zvornik. Bajram šerif mubarek olsun.

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment