Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

I ovo je BiH. U jednoj trgovini anonimni donator izmirio sve dugove na “teku”

Potez od kojeg danas bruji Bosna i Hercegovina. Potez koji vraća nada u humanost ljudi, vraća nadu da u našoj domovini, lijepoj Bosni i Hercegovini, i nije sve tako crno.

Oglas

Danas, odnosno 28. maja, u jednoj lokalnoj trgovini u Vitinici, pod nazivom “DIN”, preko organizacije “Help Others” iz Salzburga, koju predvodi humanitarac Dževad Islamović, anonimni donator, koji je striktno zamolio da se nigdje njegovo ime ne pominje, odlučio je da isplati sve dugove  na”teku”, odnosno sve dugove stanovništva koje su u prethodnom periodu kupovali na teku u trgovini, a nisu imali da plate.  Dugovi su isplaćeni za svu hranu i artikle za domaćinstvo, zaključno sa današnjim danom.

Zamislite, kako je nekome kada večeras krene da legne, a zna da je pod dugom. Zamislite kako se osjeća osoba kada sretne onog kome nešto duguje. Zamislite kada nekome izađete u susret, kao ovaj veliki humanitarac i isplatite sve dugove, koji su nastali iz nemištanje i teškog ovog prolaznog života.

Mjesec ramazan je mjesec blagostanja, mjesec hajra i bereketa, mjesec milosti i oprosta. Ovo je mjesec u kojem svako dobro dijelo se uveliko uveličava.  Zbog toga, ovakvih i sličnih dugovanja ima skoro u svakoj trgovini (prodavnici), pa ako neko osjeća i ako je u mogućnosti da priušti dužnicima olakšanje na ovakav način, mogu se obratiti organizaciji “Help Others” iz Salzburga,  ili direktno u neku od trgovina u Bosni i Hercegovini.

Ispred naše Organizacije “Helpt Others” (Pomozi drugima), zatim  od vlasnika radnje “DIN” i svih do danas dužnika najiskrenije se zahvaljujemo donatoru, uz dovu da mu Allah dž.š. uveća imetak i podari sve najbolje – poručuju iz Organizacije.

Ovakvu ili bilo neku drugu humanu akciju koju je pokrenula Organizacija “Help Others” Salzburg možete pomoći na sljedeće načine:

FB stranica Help Others – samo klikni na link : https://www.facebook.com/groups/602642269933158/

ili:

H.O.”Help others “Salzburg
Račun: 
ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

Dragi Bog Vam svima dao svako dobro….

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment