Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

(VIDEO) Uključi se – zaradi sevap: Pomozi teško oboljeloj majci dvoje djece

Čovjek dok je živ na ovom prolaznom svijetu, ne zna šta nosi dan, a šta noć. Danas si zdrav, a sutra ko zna. Tako je i sa našom sestrom Edinom Habibović, koja je do jučer bila zdrava i sretna majka, supruga, ali našla se pred velikim životnim iskušenjem. Za kratko vrijeme teško je oboljela.

Oglas

Naime, Edina Habibović, udata je u Vukovije, tačnije u naselje Masle. Ima dvoje djece, od 4 godine i od godinu i po. Teško je obolila od TUMORA NA MATERICI, a pored toga ima velikih problema sa desnim bubregom koji je svaki danom sve manje u funkciji. Budući da se radi o veoma bolesnoj i sve teže pokretiljivoj osobi, njezin suprug je taj koji joj hizmeti i brine o djeci, a nemaju nikakvih, apsolutno nikakvih primanja. Zbog toga, a sami se posjetom ovoj porodici možete uvjeriti, često njezina djeca legnu gladna.

Edina je inače kćerka Fatke, porijeklom sa Kučić Kule, odnosno ona je unuka našeg hadžije Mustafe Musića sa Kučić Kule, koji je također se uključio u akciju i pomože koliko može. 

U NASTAVKU DONOSIMO VAM VIDEO PRILOG A ISPOD NASTAVLJAMO SA TEKSTOM I UPUSTVOM KAKO POMOĆI OVOJ TEŠKO OBOLJELOJ SESTRI.

MOLIMO DA PRIČEKATE DOK SE VIDEO POKRENE (POJAVI):

AKO NE MOŽETE POMOĆI, BAR APEL PODIJELITE DALJE, DA STIGNE DO ONOG KO ŽELI POMOĆI APEL ZA POMOĆ – SPASIMO JOŠ JEDAN MLAD ŽIVOT Edina Habibović iz Vukovija(Masle) Kalesija je tesko obolila od TUMURA NA MATERICI i BUBREGU, i u ovim teškim danima jedva podnosi bolove koje ima, čekajući operaciju, koja se ne moze izvrsiti prije potrebne hemoterapije. Edina zivi sa suprugom i dvoje male djece, bez ikakvog su primanja, ne radi nigdje, a suprug nije u mogućnosti da radi jer se mora brinuti o djeci i Edini.Ovoj nasoj sestri je poteban novac za lječenje i za ishranu djece, koja zbog neimastine nekad gladna odu u krevet.Apelujemo na sve ljude dobre volje da pomogneu ovoj porodici, koja se nalazi u vrlo teškoj situaciji.Naš mali novčani prilog može mnogo značiti ovoj porodicu, prije svega kako bi se kupili lijekovi za Edininu bolest i kako bi ova njena mala dječica imala sta da jedu.Braćo i sestre apelujemo na svakog od vas, da, ako je u mogucnosti da se odazove ovom apelu, da pomognemo našoj sestri Edini i njenjoj porodici.Kontak:EDINA 0603316403 Vase donacije i uplate mozete poslati preko PayPal racuma ili ziroracuna pod odznakom "EDINA"H.O."Help others "SalzburgNas racun:ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

Posted by Dzevad Islamovic on Subota, 26. May 2018.

Saznavši za ovaj slučaj u akciju pomoći, kao i na hiljade puta do sada aktivno se uključila humanitarna Organizacija “Help Others” iz Salzburga. Naime, oni su jučer bili u posjeti kod Edine i zabilježili video kojeg ste upravo gledali.

Dragi čitatelji ovog portala, mi Vas molimo, posebno u ovom mubarek mjesecu ramazanu, kada svako hajr djelo dobija i do 70 puta veću vrijednost, odnosno svako hajr djelo se uveliko uvećava, da se uključite i pomognete ovoj našoj sestri. Naime, do operacije treba obaviti niz hemoterapija (zračenja) za što su joj potrebna prvenstveno novčana sredstva, a nakon toga uz Božiju pomoć pristupilo bi se operaciji i ostranjivanju materice.

MOLIMO VAS SVE DA SE UKLJUČITE U OVU  akciju koju provodi Organizacija Help Others, a to možete uraditi na sljedeće načine:

FB stranica Help Others – samo klikni na link : https://www.facebook.com/groups/602642269933158/

ili:

H.O.”Help others “Salzburg
Račun: sa naznakom za “Edinu Habibovic”
ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

Dragi Bog Vam svima dao svako dobro….

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment