Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Ramazanska akcija: prehrambeni paketi za socijalno ugrožene

Mjesec mubarek ramazan je već tu. Često čujemo, a zaista je tako, da sve ono što se uradi u ovom mubarek mjesecu, ne da se jednom udupla, nego čak i do 70 puta. Svaki musliman trebao bi da zna vrijednost ovog najdražeg gosta, ovog mubarek mjeseca. Zbog toga učinimo sve što je u našoj moći, da maksimalno kod Uzvišenog Boga zaslužimo nagradu i obezbjedimo sebi dženet.

Klikni na reklamu – pomozi rad portala Kučić Kula

I prije nego što je nastupio mjesece ramazan, Organizacija “Help Others” iz Salzburga, na čelu sa humanitarcem Dževadom Islamovićem iz Jusića, podjelila je na stotine i stotine prehrambeno higijenskih paketa za najugroženije kategorije našeg stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Ovih dana, akcenat svojih aktivnosti stavili su na “Ramazansku akciju” prikupljanja novčane pomoći i podjele prehrabmenih paketa koje su nazvali “ramazanska hedija” za socijalno ugroženo stanovništvo naše domovine. Poseban akcenat je ipak na područje Bosanskog Podrinja.

Pored navedenog, pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu bajramskih paketića za našu dragu djecu, gdje očekuju kao i do sada odziv onih kojih mogu i koliko mogu da će pomoći ove hairli akcije.

Preko naše humanitarne organizacije možete i vi postati dio ove akcije i pomoći onima kojima je naša pomoć najpotrebnija i omogućiti im da i oni imaju bar jedan topli obrok (sehur ili iftar) za vrijeme ramazana. Paket za jednu porodicu za jedan cijeli mjesec (Ramazan) je oko 50 eura a dječiji paket je 10 eura – poručuju iz Organizacije “Help Others”.

Pored ovoga, vaše donacije također možete slati i za druga hair djela koje radimo preko naše humanitarne organizacije poput vitre i zekata.

Na uplatama obavezno naznačiti razlog uplate. Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiro-računa.
H.O.”Help others “Salzburg
Njihov račun:
ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment