Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Pomozimo našem komšiji iz Mahale – ocu troje maloljetne djece (hitno) – VIDEO

Nikad se čovjek ne može zakleti u ono šta ga možda čeka još sutra. Samo Milostivi je taj koji sve određuje, stvara i sve zna. Ovo je jedna još u nizu teških priča koje objavljujemo na našem portalu Kučić Kula. Ovo je možda i najmanje što možemo učiniti za ovog mladog čovjeka, koji je tako reći do jučer bio zdrav i sposoban, oženjen i otac troje maloljetne djece. Pored toga veoma mlad, naš komšija, nije mogao ni sanjati da  ga može zadesiti ovo teško iskušenje.

Klikni na reklamu – pomozi rad portala Kučić Kula

O čemu se radi?

Naime, naš komšija iz Mahale, kod Kalesije, u svojim najboljim godinama, kada mu je dragi Bog podario troje djece, koje je on od svojih ruku hranio i prehranjivao, ne moleći nikoga za pomoć, nego zadovoljan onim što mu je dragi Allah dž. š. podario, iznenada je teško obolio. 

Riječ je o Jusi Jusiću, Mahala – Kalesija. On je teško obolio i to OD RAKA DEBELOG CRIJEVA. Ima nepodnošljive bolove, jedva da se kreće, a da ne govorimo kako teško podnosi hranu, koju iz dana u dan sve manje i manje koristi. Nakon brojnih pretraga, otkriveno mu je ono najgore. Rak na debelom crijevu. Zakazana mu je operacija narednog mjeseca, međutim veliki problem je što Juso Jusić ne može ništa više da radi. Njegova supruga brine o troje djece, tako da je i ona totalno vezana za kuću, za pomoć djeci i Jusi. 

Dvoje djece već idu u osnovnu školu, a ko Bog da treće, najmlađe će od septembra ove godine također krenuti u školu, što je još jedno “opterećenje” za ovu porodicu koja živi, a ni sama ne zna od čega. Bez ikakvih su primanja, kuća u kojoj živi veoma neuslovna, a povrh svega toga, našeg Jusu zadesila je i ova nesreća. 

Akciju i apel pomoći za ovog našeg komšiju, pokrenula je kao i nebrojeni broj puta dokazana humanitarna Organizacija “Help Others” iz Salzburga, na čelu sa g-dinom Dževadom Islamovićem. Oni mole sve one koji mogu koliko toliko pomoći, da se što prije uključe u ovu akciju, jer naše malo, naš mali novčani doprinos, kada se ujedinimo uveliko može pomoći našem bratu da lakše prebrodi ove teške dane i ova teška iskušenja za njegovu porodicu. 

VIDEO PRILOG – molimo da sačekate dok se video otvori

Posted by Dzevad Islamovic on Utorak, 27. March 2018.

 

Novčani prilozi su hitno potrebni kako bi mogli kupiti lijekove, te koliko toliko ublažiti bol našem bratu Jusi. 

Kontak Juso 061 924-761

Jusu možete direktno posjetiti u Mahali, Kalesija .
Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiro-računa, obavezno pod odznakom “JUSO”
H.O.”Help others “Salzburg
Nas račun:
ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden:https://paypal.me/helpothers1

Više informacija i na FB stranici H.O. “Help Others” na linku: https://www.facebook.com/groups/602642269933158/

Povezani članci

Leave a Comment