Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Promocija Dječijeg dnevnog centra Zvornik u džematu Bludenz – Austrija (FOTO)

Džemat Bludenz u Austriji, kojeg predvodi zvorničanin Admir Musić (predsjednik), može se pohvaliti mnogim aktivnostima koje imaju za cilj promovisanje pozitivnih vrijednosti islama u zapadnim zemljama, ali pored toga provode niz aktivnosti kako bi pomogli svome narodu u Bosni i Hercegovini.

Klikni na reklamu – jedan klik nama mnogo znači za dalji rad – Kučić Kula

Ovih dana, preko određenih ljudi, posebno preko odbornika u Skupštini Grada Zvornik – prof. Elmedina Bošnjaka, došlo je do uske povezanosti i saradnje između džemata Bludenz u Austriji i MIZ Zvornik, kao i saradnja sa Dječijim dnevnim centrom koji svakodnevno funcioniše u gradu Zvorniku.

Naime, 24. marta 2018. godine, džemat Bludenz posjetili su Glavni imam MIZ Zvornik, Haris ef-Mustajbašić sa suprugom Elmom Mustajbašić, a glavni  cilj ove posjete je PREZENTACIJA I UPOZNAVANJE NAŠEG NARODA SA RADOM DJEČIJEG DNEVNOG CENTRA u Zvorniku, koji radi u okviru Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS. Dječiji dnevni centar, po ko zna koji put do sada o svemu pisali, radi na bazi okupljanja bošnjačke djece iz grada i okoline Zvornika, i to sve besplatno. Centar svakodnevno posjećuju preko stotinjak dječaka i djevojčica, gdje uz stručno osoblje dopunjavaju školska znanja, druže se, pripremaju za mnoge priredbe i slično.

 

O svemu ovome i mnogo šire, šta su od 2015. godine, od kada i postoje, do danas uradili, šta su sve prošli kroz ove nepune tri godine, koliko posla su uradili, šta planiraju dalji, koji su im ciljevi i slično, odličnu prezentaciju pred džematlijama Bludenza održala je Elma Mustajbašić, koja nije krila svoje zadovoljstvo posjetom ovom lijepom džematu.

Predsjednik džemata Bludenz, zvorničanin Admir Musić za portal istakao je da mu je zadovoljstvo što je po prvi put kako postoji džemat, neko sa mog kraja došao, posjetio nas i družio se sa nama. Zaista mi je drago da je Elma Mustajbašić predstavila plan i program rada Dječijeg dnevnog centra, a da su to mogle vidjeti i čuti mnoge naše džematlije koje su sa cijelog prostora naše domovine Bosne i Hercegovine, i da su mogli čuti i vidjeti da u mom lijepom Zvorniku postoji ovakav jedan Centar, koji vodi brigu o našoj djeci, o našoj budućnosti. Hvala i Glavnom imamu MIZ Zvornik, ef. Mustajbašiću koji nas je lijepim vazom počastio, a vjerujte takav je govor održao da su mnogi i suzu pustili – navodi nam g-dina Musić.

Nadamo se da će i ostali džemati u Austriji prepoznati rad ovog Dječijeg dnevnog centra, i da će koliko je ko u mogućnosti pomoći da on i dalje egzistira i postoji bez problema, posebno kada imamo na umu koliko je važno što se tu okupljaju naša djeca, a to je siguran put da u Zvorniku možemo u budućnosti računati na tu našu dragu djecu – završne su riječi Admira Musića, predsjednika džemata Bludenz u Austriji.

U nastavku donosimo Vam nekoliko fotografija sa ovog lijepog druženja u našem bratskom džematu Bludenz.

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment