Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Kula Grad – manifestacija “Dani otpora Zvornika – Kule Grada 2018.”

Tradicionalna manifestacija “Dani otpora – Kula Grad” i ove godine u organizaciji Udruženja demobilisanih boraca ARBiH opštine Zvornik, održat će se na Kula Gradu 8. aprila 2018. godine.

Klikni na reklamu – pomozi rad portala Kučić Kula

“Dani otpora – Kula Grad” organizuje se svake godine sa ciljem podsjećanja na organizirani oružani otpor zvorničkih boraca, koji su od agresora branili Zvornik i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Ove godine, po planu i programu planirano je:

Subota, 7. april 2018. godine

  • akšam namaz u džamiji na Kula Gradu,  učenje Kelime-i Tevhida šehidima
  • predavanje “Značaj aprilskog otpora na Kula Gradu” – predavač Nezim ef. Halilović Muderris

Nedjelja, 8. april 2018. godine

  • 11:00h. – polaganje cvijeća na spomen obilježlju Kazanbašća
  • 12:00 – obilazak šehidskih mezara na Kula Gradu
  • 13:00 – podne namaz,
  • 13:45h – čas historije, obraćanje organizatora, komadanata, boraca – TVRĐAVA KULA GRAD

Pozivamo sve žitelje opštine Zvornik a i mnogo šire da svojim prisustvom pokažemo da nismo zaboravili ovaj važan događaj iz naše bliske prošlosti, da nismo zaboravili naše šehide. Pozivamo da se u što većem broju odazovemo i na tevhid našim šehidima, nakon kojeg će svima nama obratiti se dragi i uvaženi ef. Muderris.

Program u nedjelju, drugi dan, obagatiti će i horovi MIZ Sarajevo, te će ilahijama i kasidama još više uveličati ovu manifestaciju. 

Ponavaljamo: 7. i 8. april 2018. godine su dani kada na Kula Gradu obilježavamo naše dane otpora agresoru, kada obilježavamo i sjećamo se naših šehida, naših očeva, braće, sestara… koji su samo, ništa drugo do branili svoju zemlju i otadžbinu. Teško onom ko zaboravi svoju historiju, a posebno mi ako zaboravimo šta nam se sve tako reći jučer događalo.

Organizacioni odbor

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment