Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Humanitarna organizacija “Help Others” uz velike uspjeha danas obilježava godinu postojanja

Organizacija “Help Others” sa registorovanim sjedištem u Salzburgu, svoj humanitarni rad započela je na današnji dan, 18. marta 2017. godine. Do danas, punu godinu dana postojanja, mogu se pohvaliti, i to sve zahvaljujući humanim ljudima koji su prepoznali rad ove Organizacije, nevjerovatnim uspješnim rezultatima, koje su realizovali širom Bosne i Hercegovine.

Klikni na reklamu – pomozi rad portala Kučić Kula

Neki od projekata koji su realizovani uz Allahovu pomoć i vašim donacijama, jesu: 

  • izgradnja 4 kuće za socijalno ugrožene, kao i učestvovanje u izgradnju dvije (druge) kuće.
  • pomoć za socijalno ugrožene sa prehrambenim paketima,
  • dodjela  oko 700 bajramskih paketića djeci,
  • vise bolničkih kreveta i invalidnskih kolica,
  • 27 kurbana (ovnova), nekoliko koza,
  • dodjela više stotina komada pelena za invalide.
  • doniran je i veliki broj potrebnih lijekova,
  • izgradili su 5 kupatila,
  • 2 bunara,
  • Za liječenje i pomoć bolesnima Organizacija je donirala oko 20. hiljada eura.

Postovani dragi clanovi grupeDanas je godinu dana od našeg postojanja i rada. Za ovaj period je nasa humanitarna organizacije h.o "Help others" iz Salzburga uspješno realizovala veliki broj projekata. Neki od projekata koji su realizovani uz Allahovu pomoc i vasim donacijama, a na koje smo mi veoma ponosni jesu izgradnja 4 kuce za socijalno ugrozene, kao i ucestvovanje u izgradnju dvije (druge) kuce. Osim toga, pomogli smo socijalno ugrozene sa prehrambenim paketima, dodijelili smo oko 700 bajramskih paketica djeci, vise bolnickih kreveta i invalidnskih kolica, 27 kurbana, nekoliko koza, kao i vise stotila komada pelena za invalide. Donirali smo i veliki broj potrebnih lijekova, izgradili 5 kupatila i 2 bunara. Nasa humanitarna organizacije je takodjer za lijecenje nasih sugradjana donirala oko 20 000 eura. Nase druge aktivnosti mozete vidjeli na video klipu ispod.Ovim putem se zelimo zahvaliti svima koji su nas podrzavali cijelo vrijeme i dali nam podstreka za još bolji rad u narednom periodu.Hvala na povjerenju vasa H.O.Help others Salzburg

Posted by Dzevad Islamovic on Ponedjeljak, 19. March 2018.


Iz Organizacije “Help Others” na čelu sa podrinjcem i velikim humanistom Dževadom Islamovićem, zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli njihov rad i time dali im podstreka, volje, morala i svake druge vrste podrške za još bolji i kvalitetniji rad u narednom periodu. Hvala Vam na povjerenju.

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment