Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Vjerovatno od sljedeće školske godine učenici iz RS-e i Srbije imaju isti plan i program

Osnovci iz Republike Srpske i njihovi vršnjaci iz Srbije od iduće školske godine učiće gradivo iz srpskog jezika, historije, geografije, te prirode i društva po istim, usklađenim nastavnim programima, piše Glas Srpske.

Reklama – klini i pomozi rad portala Kučić Kulaalt

Predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije počeli su analizu programskih sadržaja za pomenute predmete.

– Poslije analize slijedi usklađivanje sadržaja s ciljem da se kod učenika razvije osjećaj za nacionalnu pripadnost – naveli su iz resornog ministarstva Republike Srpske.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović kaže da je vrlo važno da gradivo iz nacionalnih predmeta bude isto i u RS-u i Srbiji.

– Ovih dana očekujemo usaglašenu verziju nastavnih planova i programa po kojima će osnovci učiti već u septembru – rekao je Damjanović.

Dodaje da je usaglašavanje gradiva posebno značajno jer će 15. februara, na Dan državnosti Srbije, biti predstavljena zajednička Deklaracija RS i Srbije o zaštiti i opstanku srpskog naroda, čiji se jedan dio odnosi i na obrazovanje.

/slobodna-bosna.ba

Reklama:
Lajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2018/02/14/vjerovatno-od-sljedece-skolske-godine-ucenici-iz-rs-e-srbije-imaju-isti-plan-program">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment