Vijesti BiH 

Hoće li novi trener Sloge (Simin Han) podrinjca Azmira Husića biti proslavljeni Ćiro Blažević

Ekipa Sloge Simin Han danas je pomalo iznenađujuće ostala bez trenera. Zbog privatnih problema dosadašnji šef stručnog štaba Darko Vojvodić sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom koji je nakon prvog dijela Prve lige FBiH zauzeo drugo mjesto.

Klikni na reklamu – pomozi rad portala Kučić KulaBilo ko da naslijedi Vojvodića bit će u dobroj poziciji jer za vodećom zvijezdom Sloga zaostaje tek jedan bod.

Prema onome što je danas rekao Faktoru prvi čovjek Sloge i nekadašnji predsjednik tuzlanske Slobode Azmir Husić ne bi imao ništa protiv da ponovo sarađuje sa legendarnim Miroslavom Ćirom Blaževićem.

– Ne znam zašto ne bi mogao Ćiro? – upitao je Husić.

Husić i Blažević su 2014. godine uspješno vratili Slobodu u Premijer ligu BiH, a vođeni riječima predsjednika Sloge provjerili smo je li se Blažević voljan vratiti u bh. fudbal.

– Kaži sine, spreman sam odgovoriti na sva tvoja delikatna pitanja – bile su prve riječi raspoloženog Blaževića.

Nakon kraćeg pojašnjenja da pitanja nisu delikatna, već da nas zanima je li spreman ponovo uskočiti u trenerske vode, bivši selektor Zmajeva je rekao:

– Imam volje, itekako. Elana mi nikada nije nedostajalo, a čini mi se da sada znam daleko najviše.

Blažević tvrdi kako je Husić jedan od onih predsjednika s kojima je najbolje sarađivao.

– Iz Tuzle i saradnje sa gospodinom Husićem nosim najljepše uspomene. Teško da se mogu sjetiti predsjednika s kojim sam bolje sarađivao, a ostali smo u izuzetno korektnim odnosima – poručio je Blažević.

Nekadašnji Blaževićev pulen Robert Prosinečki rano jutros po našem vremenu debitovao je na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

– Krenuo je onako kako sam i očekivao. Mislim da su trebali i u onako okrnjenom sastavu uzeti Amerikance – kazao je Blažević.

/faktor.baLajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2018/01/29/hoce-li-novi-trener-sloge-simin-han-podrinjca-azmira-husica-biti-proslavljeni-ciro-blazevic">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment