Vijesti - Zvornik Vijesti Podrinje 

(FOTO) Snagovo – porodica Čivić uskoro useljava u svoju kuću

Oboljeli Ismail Čivić, sa Snagovo kod Zvornika, sa svoja dva također bolesna sina Enverom i Ramizom, te svojom suprugom Rahimom, ovih dana proživljava svoj, možemo reči baljkoviti san. Naime, prije nepuna dva mjeseca objavili smo prve članke o katastrofalnim uslovima u kojima živi ova porodica. Živjeli su u tuđoj kući, a slobodno možemo reći da to nije ni nalik bilo normalnom životu. Život su provodili u potkrovlju, odmah ispod crijepa, bez struje, vode i ostalih neophodnih koliko – toliko uslova u kojima bi normalno mogao živjeti čovjek, a posebno ova oboljela četveročlana porodica.

Klikni na reklamu – pomozi rad portala Kučić KulaKuća u kojoj su živjeli

Pored toga što je veoma bolestan, Ismail nije išao da prosi i moljaka, nego je ipak iznalazio način da nekako prehranjuje svoju porodicu, i to kupeći sekundarne sirovine po smetlištu Crni Vrh, koje je kasnije prodavao po mizernim cijenama, ali nekako je ipak uspjevao da hrani porodicu.

Međutim, kako bi rekle naše nane “Dragi Allah svakoga pogleda”, pa tako i ovu porodicu. Naime, nakon samo prvi apela, a ovaj portal je među prvima krenuo sa istim, u akciju pomoći uključila se Organizacija “Help Others” iz Salzburga, na čelu sa g-dinom Dževadom Islamovićem.

Pored Organizacije, neko je morao raditi na terenu, koordinisati, ali pored toga u svakoj akciji sa svojim prijateljima, komšijama, rođacima davao je sve što je mogao od sebe (prikupljao novac, naručivao materijal, tražio lično pomoć za ovu porodicu od brojnih skladišta) bio je čovjek sa Snagova, g-din Nurif Čivić Kinez. Naime, pored već navedenih radnji, on je također učestovao u svim akcijama, od betonaže do finih radova.

Ipak, želje, volja su jedno, ali bez pomoći brojnih ljudi ovo ništa ne bih moglo – rijeći su Nurifa Čivića.  U svoje ime, u ime porodice Ismaila Čivića zahvaljujem svima koji su uzeli svoje učešće u realizaciji ove veoma humane akcije, gdje smo bukvalno ispod vedra neba zajedničkim zalaganjima spasili jednu porodicu. Ko god je učestovao do sada, kao i od sada treba da bude ponosan na sebe, jer sjećam se prve priče o ovome u kojoj je navedeno: ko želi sevapa ovdje će ga zaraditi. I zaista je tako, jer vjerujte sevap je veliki bio pomoći ove naše komšije, rođake i prijatelje, i nadasve brata muslimana– dodao je za portal Kučić Kula – Nurif Čivić, poznatiji kao Kinez.

Dakle, uskoro porodica Ismaila Čivića useljava u svoju kuću, a mi još jednom koristimo priliku da svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli, uveliko zahvalimo i nadamo se da će i u budućnosti pomagati ovakve i slične akcije širom našeg Podrinja, ali i Bosne i Hercegovine.

Ukoliko želite da saznate dokle tačno se došlo sa radovima, te ako želite i dalje pomoći ovu akciju to možete uraditi preko Nurifa Čivića Kineza na broj telef:  061 – 814 – 453,  ili ako želite pomoći bilo koju od brojnih akcija i apela koje provodi Organizacija “Help Others” Salzburg to možete učiniti na sljedeći način:

ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1

Također, za sve detaljnije informacije možete se informisati i preko Facebook grupe: Help Others na sljedećem linku: https://www.facebook.com/groups/602642269933158/

U nastavku donosimo Vam nekoliko fotografija kojima ilustrujemo gore napisano:/kucic-kula.comLajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2018/01/26/foto-snagovo-porodica-civic-uskoro-useljava-u-svoju-kucu">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment