Vijesti BiH Vijesti Podrinje Zanimljivosti 

RTRS od sutra prenosi Evropsko prvenstvo u rukometu, dok BHRT nema para za otkup prava prenosa

Da su gledaoci državne televizije BiH-e ponovo uskraćeni za jedno veliko takmičenje, dokaz je i ova, slobodno možemo reći veoma smiješna situacija. Naime, sutra u Hrvatskog počinje Evropsko prvenstvo za rukometaše, ali gledaoci državne televizije u BiH-e ponovo će gledati neke emisije iz arhive, jer kako kažu u BHRT-u nema para.Gledaoci u Bosni i Hercegovini utakmice će moći pratiti na entitetskoj televiziji RTRS, koji je otkupio prava prijenosa.

Iako je na stranici krovne kuće evropskog rukometa (EHF) objavljeno da je za teritorij Bosne i Hercegovine prava otkupio BHRT, gledaoci državne televizije ostat će uskraćeni za ovaj sportski događaj.

Pojašnjenje smo dobili iz BHRT-a. Urednica sportskog programa ove TV kuće Medina Šehić objasnila nam je da se, vjerovatno, radi o tehničkoj grešci.

– BHRT nije otkupio prava prijenosa. Mi nemamo para da kupimo. Mislim da je u pitanju tehnička greška, jer RTRS koristi usluge međunarodnog odjela BHRT-a – kazala je za Faktor Medina Šehić.

BHRT je nedavno ostao bez prava prijenosa utakmica fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalifikacijama za EURO 2020.

Pored toga utakmice rukometne i košarkaške reprezentacije uglavnom prenose komercijalne televizije.

Državna televizija je raspisala i javni poziv za prodaju TV prava Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, a hoće li gledaoci u BiH ostati i bez jednog od najvećih sportskih događaja u 2018. godini, ostaje nam da vidimo.
 

/faktor.ba

Lajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2018/01/11/rtrs-od-sutra-prenosi-evropsko-prvenstvo-u-rukometu-dok-bhrt-nema-para-za-otkup-prava-prenosa">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment