Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

(Foto + video) Prekrasan mevlud u džematu Đulići – Zvornik

U okviru obilježavanja “Dani mevluda” ispred MIZ Zvornik, danas je u džematu Đulići, u prisustvu velikoj broja vjernika proučen mevlud, u čast rođenja Božijeg poslanika Muhameda a.s.Džematlije, kao i sve ostale goste, a bilo ih je sa prostora nekoliko opština, dočekao je i riječi dobrodošlice uputio  imam džemata Đulići, hadži Zijad ef. Hasanović, koji je posebnu zahvalnost uputio gostima iz Sarajeva, odnosno Glavnom imamu MIZ Sarajevo, dr. Ferid ef. Dautoviću. Zahvalnost je uputio i gostima imamima MIZ Sarajevo, kao i Glavnom imamu i svojim kolegama MIZ Zvornik.

Vjerski program kolektivno izveli su imami MIZ Zvornik, kao i gosti iz Sarajeva, odnosno imami ovog Medžlisa.

Gost predavač bio je, što se iz teksta može zaključiti, Glavni imam MIZ Sarajevo, koji je ukazao na život i djelo Božijeg poslanika Muhameda a.s., kao i na konstantu borbu Bošnjaka, za svoje i svoju otadžbinu. Posebno je zahvalio domaćinu na predivnoj toploj dobrodošlici i izrazio želju da ponovo nekom prilikom budu gosti u ovom džematu.

U nastavku donosimo Vam video priloge (koje smo uživo emitovali – live stream), kao i nekoliko fotografija sa ovog događaja.Foto galerija …


/kucic-kula.com/

Povezani članci

Leave a Comment