Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Vlada TK za finansiranje primarne zdravstvene zaštite povratnika za narednu godinu izdvojila 1.120.000,00 KM.

Vlada je danas donijela Odluku o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u Republiku Srpsku u javnim zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona.

Ovom odlukom povratnicima iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku omogućeno je ostvarivanje prava na korištenje primarne zdravstvene zaštite u svim javnim zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona. Sredstva za finansiranje primarne zdravstvene zaštite povratnika osigurala bi se u Finansijskom planu Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u iznosu do 1.120.000,00 KM.

Za domove zdravlja Čelić, Doboj Istok, Kladanj, Sapna i Teočak utvrđena su sredstva u ukupnom iznosu do 600.000,00, dok je 520.000,00 KM utvrđeno JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, iz razloga što se značajan broj usluga specijalističko – konsultativne i vanbolničke dijagnostičke djelatnosti sekundarnog i tercijarnog nivoa ovoj populaciji pruža u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

/VladaTK/kucic-kula.com

Lajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2017/12/26/vlada-tk-za-finansiranje-primarne-zdravstvene-zastite-povratnika-za-narednu-godinu-izdvojila-1-120-00000-km">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment