Vijesti BiH 

Sutra dženaza, a prekosutra dan “BIJELIH RUŽA” za momka koji je skočio u rijeku Miljacku za prijateljem

Sarajliji Irhanu Foči (24), čije je tijelo pronađeno u rijeci Bosni u blizini Visokog, koji je nastradao zajedno sa Aldinom Mulićem (28) u tragediji na Dolac-Malti koja je potresla BiH i region, dženaza će biti obavljena u subotu, 23. decembra, na groblju Vlakovo u 13 sati.

Porodica nastradalog Foče danas je objavila smrtovnicu na kojoj izdata obavijest o vremenu dženaze.

Ujedno je dodano, da će se u vrijeme dženaze u Hadži-Idrizovoj džamiji u Hrasnom održati i tevhid.

Građani Sarajeva u nedjelju, 24. decembra, organiziraju okupljanje na mostu u naselju Malta, odakle će u rijeku Miljacku baciti po jednu bijelu ružu, čime će odati počast Irhanu Foči, mladiću koji je nastradao pokušavajući spasiti život 28-godišnjeg Aldina Mulića.
 


Poziv je građanima upućen putem društvene mreže Facebook, a potpisuju ga “Nanetove komšije”.

Poziv prenosimo u cjelosti:

Proslo je 10 pretuznih dana otkako nas je napustio naš Irhan Fočo – Nane. Drago, predrago stvorenje, uvijek na usluzi svima i uvijek spreman da pomogne.

Na vijestima kažu: dva mladića upala u Miljacku. Nane nije upao u Miljacku, on je u Miljacku ušao, trezveno, svjesno, sa ciljem da spasi čovjeka.

Takav čovjek, kakav je Irhan bio, se rađa rijetko. To znaju svi njegovi poznanici, prijatelji, komšije i rodbina. Irhan nije mogao dopustiti da se pred njegovim očima čovjek utopi, a da ne pokuša da mu pomogne. On ne bi mogao živjeti s tim. On je to znao. Irhan je čovjek čije je ljudsko biće prožeto božanskim svojstvima. Heroj po definiciji. Među nama ga više nema, a bio je bolji od svih nas!!!

U Nanetovu čast, pozivamo sve njegove prijatelje iz škole, fakulteta, komšiluka, sve ljude koji su imali sreću da ga upoznaju i druge koji ga prepoznaju da se u nedelju, 24.12.2017.g. okupimo na mostu na Malti sa bijelom ružom u ruci koju ćemo za hrabrog Naneta baciti u Miljacku tačno u 12.00 h.

Neka ove ruze, kao simbol hrabrosti, osvijetle rijeku i pomognu potragu za nastradalim Aldinom Mulicem.

Nanetove komšije!

Danas je, nažalost bez rezultata, okončan i deseti dan potrage za tijelom Aldina Mulića, a pretraživana su korita četiri rijeke: Miljacke, Bosne, Lašve i Save.

/izvor: BH web portali i FB grupe

Povezani članci

Leave a Comment