Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Omladina masovno ide iz BiH. Stariji koji ostaju teška srca moraju prodavati i zatvarati ono čime su se cijeli život bavili

Supružnici Nusret i Alija Zulfić iz Jakeša na imanju ostali sami

Teška srca zatvaraju svoju farmu jer na njoj više nema ko raditiSupružnici Nusret i Alija Zulfić, koji se već decenijama bave stočarstvom, moraju zatvoriti svoju farmu goveda u naselju Jakeš, u općini Vukosavlje. Djeca su im, kako nam kažu, prije nekoliko mjeseci otišla u Njemačku, za boljim životom, a njih dvoje ne mogu sami raditi sa stokom.

– Imali smo 30 grla, ali nije imao ko da muze krave, jer su sin i snaha otišli s djecom. Ostalo je desetak teladi i junadi. Otkako znamo za sebe, bavili smo se ovim. Ali, sve ću rasprodati. Ne možemo nas dvoje više raditi. Krave su odvezene u Gradačac, Odžak, Zenicu i u Modrički Lug – priča Nusret.

Dodaje da će se mesari obradovati dobroj robi.
Telad i junad također ću rasprodati. Ne možemo Alija i ja više raditi. Srčani smo bolesnici, noge nas izdaju, bolesni smo i sami – kaže on.

Nusret ima svu potrebnu mehanizaciju za obradu velike površine zemlje.

– Od poljoprivrede se može lijepo zaraditi. Treba imati više zemlje. Ja sam obrađivao 170 hektara i uspijevao sam. Supruga i ja pomalo smo tužni što smo ostali sami, a i što nam se gasi ova porodična tradicija – ističe Zulfić.

/avaz.ba

Lajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2017/12/21/omladina-masovno-ide-iz-bih-stariji-koji-ostaju-teska-srca-moraju-prodavati-i-zatvarati-ono-cime-su-se-cijeli-zivot-bavili">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment