Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Zvornik se kreditno zadužuje u iznosu od 4 miliona i 350 hiljada maraka za kapitalna ulaganja

Kreditnim sredstvima biće finansirani veoma značajni projekti za grad Zvornik rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

Jedan od projekata je kupovina poslovnog prostora za proširenje kapaciteta Dječijeg vrtića “ Naša radost” , rekao je Ivanović , obrazlažući da se zbog velikog broja djece , u ovom vrtiću, formirala lista čekanja. Na ovaj način ćemo omogućiti da svi naši mali sugrađani dobiju mjesto u vrtiću.

Drugi projekat je kupovina poslovnog prostora za potrebe Gradske uprave, odnosno da se formira Muzej i da se Biblioteka koja je u objektu „Kasina“ izmjesti, a taj objekat pretvori u Gradsku kuću gdje bi se organizovali prijemi, svečanosti i druge slični događaji, pojasnio je Ivanović.

Treći projekat koji nam je takođe jako bitan jeste izgradnja poslovnog prostora za potrebe Okružnog suda, Privrednog suda, Tužilaštva i kancelarije Pravobranilaštva, koji bi narednih godina trebalo da budu formirani u Zvorniku.Pored ovih projekata iz kreditnih sredstava finansiraće se i završetak izgradnje infrastrukturnih projekata po Projektu „FIŠ“ rekao je zamjenik gradonačelnika Zvornika pojašnjavajući da je riječ o projektima kanalizacija Tabanci, vodovod Tršić , izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže Grada Zvornik.

Predviđena je i kupovina zemljišta za uređenje korita rijeke Sapne i Drine. “ U obavezi smo da riješimo imovinsko-pravne poslove kako bi mogao da se realizuje ovaj projekat na području Tršića i Tabanaca za koji dobijamo sredstva preko „Voda Srpske““ , rekao je Ivanović.

Pored toga u narednoj godini iz ovih kreditnih sredstva finansiraće se i rekonstrukcija i asfaltiranja gradskih ulica: Braće Jugović, Sprečanske ulice , dvije ulice u naselju Grobnice, uređenje kružnog toka, kao i puta u mjesnoj zajednici Ulici gdje je izgrađen novi most.

Kreditnim sredstvima finansiraćemo i saniranje i popravku infrastrukturnih objekata uništenih klizištima 2014. godine, kao što su klizišta na Snagovu, Orahovcu, Križevićima, Boškovićima – dodao je Ivanović.

/opština-zvornik.org

Lajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2017/12/16/zvornik-se-kreditno-zaduzuje-u-iznosu-od-4-miliona-350-hiljada-maraka-za-kapitalna-ulaganja">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment