Vijesti BiH Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

(FOTO) Zvornik pogodio i još uvijek traje nevjerovatno jak vjetar

Vjetar koji je počeo da duva još u ranim jutarnjim satima, danas je širom Bosne i Hercegovine, kao i regije prouzrokovao mnoge poteškoće.

U nastavku donosimo Vam nekoliko fotografija zabilježenih jutros u gradu Zvorniku, gdje su usljed jakih udara vjetra i drveća padala.

U trenutko dok ovo pišemo, na prostoru od Karakaja do Sapne, u protekli sat vremena (16:30 do 17:30) puše vjetar brzinom od od 50 do 60km/h. Međutim, subjektivno imamo osjećaj da vjetar puše brzinom i od preko 100km/h. U ovom periodu nestalo je struje najmanje 20 puta, od po nekoliko sekundi do desetak minuta.

Ono što je zanimljivo, puše jugo, pa je zaista topao vjetar, a trenutna temperatura na prostoru Grada Zvornik kreće se od 11. do 14. stepeni.

Apelujemo građanima, da se bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih kuća, stanova, a posebno da se ne kreću ispod streha i objekata, jer svakog trenutka usljed jačine vjetra može se dogoditi da nešto odpadne, a posebno crijep sa kuća.


Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je noćas Vlasenicu, orkanski vjetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove s kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove.

U naletu vjetra oštećena je i elektromreža, pa tokom noći potrošači na širem području Vlasenice nisu imali elekričnu energiju, ali je tokom jutra i danas većina kvarova sanirana i elektrosnabdijevanje je normalizirano.

/web portali/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment