Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Imigranti iz Sirije i prostora Bliskog istoka stigli i do Đulića

U ranim jutarnjim satima, na izlazu iz Đulića prema Petkovcima, mnogi prolaznici ostali su začuđeni kada su vidjeli nekoliko osoba, koje ne znaju naš jezik, a pored toga na njima se moglo vidjeti da su prošli težak i trnoviti put.

Po svjedočenju očevidca koji je prošao pored njih,  mislio je da su u pitanju osobe koje se bavi prosjačenjem, ali ipak boja kože, iznemoglost, umor na licu, odavalo ih je da nisu sa ovih prostora.

“Mislio sam da se radi iskreno o osobama koje se bave prosjačenjem, ali vozim prema njima i vidim, barem ako ništa vidio sam brojne imigrante na TV ekranima, i odmah sam zaključio da to mogu biti samo izbjeglice sa prostora Sirije, ili od nekud sa Bliskog istoka. Usporio sam i uputio pozdrav, odnosno selam, a jedan je odgovorio sa sellam, ali nekako čudno, dok su ostali oborili glavu i šutili. Budući da nisam htio više prisjedati im na muke, jer se vidi da su prošli i “sito i rešeto” nastavio sam svoj put – priča nam prijatelj danas na kahvi u Zvorniku.

Kasnije se ispostavilo da je naš sagovornik, očevidac ovog današnjeg događaja u našim Đulićima ipak bio u pravu, jer oko 10:00h policiji je prijavljeno kretanje manjeg broja nepoznatih osoba, koje po izgledu nisu ništa drugo do imigranti. Ne zna se tačno ko je uputio prijavu, ali po pisanju lokalnih portala, policija je brzo intervenisala, i ispostavilo se da se radi o imigrantima sa prostora čak Pakistana, koji su krenuli ka zemljama Zapadne Evrope.

Privedena lica predana su Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine.

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment