Oštro osuđivanje postavljanja bilborda sa likom haškog osuđenika Ratka Mladića u gradu Zvorniku. Saopštenje SDA OO Zvornik

Jutros, u gradu Zvorniku, posebno mi Bošnjaci imali smo šta i vidjeti. No, šta smo prošli, ništa nas i ne iznenađuje. Tople riječi o suživotu, o poštivanju, o dobrim međuljudskim odnosima, baš su se danas prema Bošnjacima pokazele u “pravom licu”.

Prenosimo Vam oštru reakciju SDA Zvornik, u povodu postavljanja bilborda.

Stranka demokratske akcije (SDA) općinski odbor Zvornik najoštrije osuđuje postavljanje bilborda kojima se iskazuje podrška ratnom zločincu Ratku Mladiću u gradu Zvorniku. Javno iskazivanje podrške zločincu kojeg je Haški tribunal osudio na doživotni zatvor zbog zločina u BIH, među kojima je i genocid, neće donijeti ništa dobro onima koji ih postavljaju, a za žrtve ovakva djela otvaraju rane koje je ovaj zločanac svojim naredbama uzorkovao.

Podsjećamo da je na području općine Zvornik izvršeno najviše masovnih egezkucija: Pilica, Roćević, Kozluk, Karakaj, Brana Petkovci, a da je na ovom području pronađeno i najviše masovnih grobnica. Postavljenjem sramotnih bilborda podrške monstrumu Mladiću šalje se i poruka da suživot i tolerancija u gradu Zvroniku nisu mogući.

Pozivamo one koji su postavili ovakve bilborde da ih uklone, a Gradsku upravu da se izda naredba o njihovom uklanjanju. SDA poduzima, u saradnji sa nadležnim organima, sve zakonom predviđene postupke da se slike ratnog zločinca Ratka Mladića što prije uklone iz grada Zvornika.

Opštinski odbor SDA Zvornik .

  1. 11. 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *