Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Dženit Hajdarević – fudbaler porijeklom iz Zvornika, naš novi mladi Zmaj. Poziv za reprezentaciju BiH

O Dženitu Hajdareviću, od oca Kadira koji potiče iz mjesta Hajdarevići kod Zvornika, pisali smo skoro. Naime, svojim nevjerovatnim talentom, zalaganjem, igrama u trenutnom klubu FK Sloboda Tuzla, izazvao je veliku pažnju mnogih skauta, a posebno skauta naše reprezentacije u fudbalu.

Naime, budući da se takmiči u kategoriji do 15. godina, odnosno u selekciji U-15, Dženit je u 16. prvenstvenih kola Premijer lige BiH postigao čak 20 golova, što nije moglo ostati neopaženo, a danas je na adresu ovog momčića stigla i potvrda tih rezultata, odnosno poziv od fudbalske reprezentacije U-15.

Naime, mladi fudbaler, zvorničkih korijena, pozvat je na dvije međunarodne utakmice koje će se početkom decembra odigrati protiv Crne Gore, u cilju boljeg upoznavanja i uigravanja naših momaka za naredne kvalifikacione utakmice.

Naime, 5. decembra naši mladi momci igrat će prvu prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore, a dva dana nakon toga, 7. decembra odigrat će i revanš.

Od srca našem Dženitu čestitamo i želimo puno sreće, a od ovih utakmica nadamo se da će dogurati i do A reprezentacije i ponosno nositi grb svoje države. Čestitke upućujemo i ponosnim roditeljima koji mnogo ulažu u svoju djecu koja ima to vraćaju na najbolji mogući način.

/kucic-kula.com

Lajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2017/11/28/dzenit-hajdarevic-fudbaler-porijeklom-iz-zvornika-nas-novi-mladi-zmaj-poziv-za-reprezentaciju-bih">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment