Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje Vijesti sa Kučić Kule 

Anonimni donatori iskopali bunar za nepokretnog (paralizovanog) 16-stogodišnjeg Meldina Suljića iz Tršića

Priča o Meldinu Suljiću, iz mjesta Tršić, nadomak Zvornika, koji boluje od cerebralne paralazi, usljed čega je potpuno ovaj šesnaestogodišnji dječak nepokretan, danas je imala, pozitivan epilog.

Nakon prošlosedmične posjete Udruženja Help Others, kada su porodici Suljić uručili prehrambeno – higijenski paket, sa posebnim akcentom na paket pemersa, vlažnih maramica i ostalih potrepština koje su ovom dječaku svakodnevno zbog bolesti neophodne, majka Elvira je posebno molila da joj se ako ikako može pomogne oko vode. 

Naime, ova porodica u 21. vijeku, već godinama po dva – tri kilometra nose vodu, a možete samo zamisliti koliko je danas vode potrebno petočlanoj porodici, koja živi samo od socijalne pomoći koju dobijaju za nepokretnog sina. Njihov apel, molba odnosio se na bilo koga, ko im može pomoći da iskopaju bunar uz svoju kuću ili koliko toliko bliže nego od izvora odakle je nose.

Pored ovog paketa, iz Udruženja pomogli su i kroz poklon jedne koze, koja im je dobro došla za koliko – toliko mlijeka.

Međutim, posebno važno je istači, da nakon velikog broja apela za pomoć, preko raznih sredstava informisanja, desilo se, možemo u najmanju ruku reći čudo. Naime, isti ovaj avaz, dopro je do ljudih dobrog srca, koji imaju nešto više ovodunjalučke sreće, pa su spremni isto to podjelili i sa onima koji su teško ugroženi.

Tako se Udruženju Help Others, javilo više osoba koje nikako ne žele da se pominju njihova imena i prezimena, nego samo da žele pomoći, i rezultat te pomoći je KOMPLET KOPANJE BUNARE U AVLIJI PORODIČNE KUĆE SULJIĆ.

Kada su saznali da će dobiti bunar, obraze nisu sušili od suza radosnica. Zaista, danas je zahvaljujući dobrim ljudima, insanima  bunar i iskopan, što ilustrujemo kroz slike.

Ono što je sad potrebno, jeste da se ta voda iz bunara uvede nekako i u kuću, a za isti taj poduhvat, za kupovinu pumpe, cijevi, majstora koji će to sve uvesti i srediti, potrebno je još oko 700 KM. 

Pozivamo sve ljude dobrog srca, da još jednom pokažu humanost, izdvoje dio svojih sredstava i da ova porodica ovu zimu ima vodu direktno u svojoj kući. Pored toga, ako neko ne može finansijski pomoći, a može pomoći u sitnoj stoci, u vidu koze, ovce, higijenskog paketa, kolicima za Meldina, ili bilo kako drugačije molimo da ode do Tršića i pomogne, te se uvjeri u ove naše apele – poručuju iz Udruženja Help Others Salzburg.

Također, za detaljnije informacije možete direktno kontaktirati ovu porodicu na broj telefona:

062 433 777 . – majka Elvira Suljić.

Pomoći možete i preko uplata na:

Uplate preko H.O.-Help Others

H.O.Help others Salzburg
ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389

BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG

/kucic-kula.com

Povezani članci

Leave a Comment