Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

(VIDEO) Ovo će Vas rasplakati. Nepokretne sestre bliznakinje iz Kalesije

Video je ispod pisanog članka. Pročitajte i pogledajte.

Život porodice Avdić iz Kalesije je život sa kojim se mnogi ne bi mogli nositi. U porordici Avidć prije 13 godina rođene su bliznakinje Amnia i Emina i to obje nažalost sa cerebralnom paralizom.

Život njihovih roditelja je nakon sreće i radosti što su konačno postali roditelji, vrlo brzo zamijenila tuga i bol jer su shvatili da do kraja života njihovim djevojčicama neće biti bolje, da će se uvijek za njih morati skrbiti i da njihovo djetinjstvo i njihov život neće biti  život kao kod druge djece.

Otac i majka ne mogu da rade jer se oboje brinu o djevojčicama koje ne hodaju, jedna od njih još uvijek nosi pelene, i gotovo ništa ne mogu obaviti samostalno.

Ovo jeste tuga ali osmijeh na njihovim licima, njihova vedrina i snaga koju crpe iz nesebične ljubavi jednih prema drugima još jednom su nam dokazali da se sve može kada smo složni i kada želimo najbolje za svoju porodicu.

Veliki broj apela za pomoć ovim sestrama uputilo je i Udruženje “Help Others”iz Salzburga, da makar se za ove ljepotice kupe invalidska kolica, ali nažalost odziv do danas bio je veoma slab, možemo reči katastrofalan.

Iz Udruženja poručuju : Za ovo porodicu smo pisali 30 puta, nažalost odziv je bio slab.  Za 30 objava skupili smo 350€. Pisali smo 20 puta da trebaju invalidska kolica nikad in nismo dobili nego smo kupili od svoji sredstava. Sad se mozete sami uvjeriti u sudbinu porodice Avdić i nadamo se da ćete odlučiti da pomognete jer ova porodica zasluzuje pomoć…Kontakt sa porodicom Nermin Avdić 0038765201566 Uplate preko H.O.-Help Others SALZBURG H.O.Help others Salzburg ÌBAN:AT97 3500 0000 2602 9389

BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND

U nastavku pogledajte video prilog Hajat TV i emisija “Ispuni mi želju”.

/hajat tv/kucic-kula.com
Podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2017/11/24/video-ovo-ce-vas-rasplakati-nepokretne-sestre-bliznakinje-iz-kalesije">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment