Vijesti - Zvornik Vijesti BiH Vijesti Podrinje 

Križevići – tehnički prijem prve faze izgradnje fiskulturne sale za školu

U mjesnoj zajednici Križevići radi se punom parom. Naime, 25. septembra 2017. godine, započeo je dugo očekivani projekat izgradnje fiskulturne sale za oko 150 učenika koji pohađaju lokalnu školu u svom rodnom mjestu.

Odmah nakon svečanog čina polaganja kamena temljeca, kojeg su položili  Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edin Ramić, započela je prva od nekoliko faza izgradnje ovog veoma važnog objekta, kako za školarce tako možemo reći i za sve Bošnjake povratnike u ovaj kraj i šire.

Trenutak svečanog otvaranja

Prva faza radova koštala je oko 50. hiljada KM, označavala je izlijevanje temelja i prve ploče (mrtva ploča), a danas je izvršen i tehnički prijem, i kao što se moglo ćuti od sviju, veoma su zadovoljni oni što je do sada urađeno. Nastavak, odnosno druga faza radova započet će na proljeće 2018. godine. Izvođač dosadašnji radova je firma “Univerzal” Gornji Vakuf, a kao partner sve poslove izvodi domaća firma “Okić gradnja” iz Đulića.

Ponavljamo, projekat finansira i redovno prati Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa dr. Edinom Ramićem, kojem su, iako nije prisustovao, Križevaljani, a i iskreni ostali Bošnjaci povratnici uputili veliku zahvalnost i nadu da će uskoro prisustovati i svečanom otvaranju, u što i ne sumnjamo.

U nastavku pogledajte današnje fotografije iz ovog mjesta.

 Slike su preuzete sa FB profila SDA Križevići – OO SDA Zvornik.

/kucic-kula.com

Lajkuj i podjeli
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://kucic-kula.com/2017/11/23/krizevici-tehnicki-prijem-prve-faze-izgradnje-fiskulturne-sale-za-skolu">
Twitter
YouTube
Instagram

Povezani članci

Leave a Comment